/ БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ застана плътно зад председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. От името на групата нейният шеф Даниела Дариткова прочете декларация, в която разобличи социалистите и констатира, че техните аргументи за оставката на Караянчева са несъстоятелни.

"Това не са аргументи. Това по-скоро отново е опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме парламентарно време. Употребата на парламента за теснопартийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент", категорична беше шефката на депутатите от ГЕРБ. "С какво право искате оставката на председателя на НС", възмути се тя.

"Единственото, което ви интересува в момента, е да вземете властта", обвини Дариткова по адрес на социалистите

"Демократичният начин да се оцени мнението на народа е да се проведат редовни парламентарни избори. Всяко друго изказване на мнение от страна на българските граждани е по-скоро претенция без да има реални основания, добави още председателката на групата на ГЕРБ.

Тя попита с какво право социалистите искат оставката, предвид че са отсъствали от заседанията на парламента 3 месеца.

"Какъв авторитет да има Народното събрание, след като 3 месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента. Опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност. В момента не участвате в заседанията на председателския съвет, криете се сутрин по ъглите и се регистрирате, само за да можете да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня", атакува Дариткова.

"Това е демонстративен знак срещу демокрацията. Чувала съм изказването, че демокрацията много ви е отнела, явно за тези 30 г. не сте разбрали, че демокрацията изисква освен управляващи, да има конструктивна алтерантивна опозиция, която не само да присъства физически", заключи депутатката от ГЕРБ.