/ БГНЕС
ГЕРБ–СДС няма да участва в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Това заявяват от партията в отговор на изпратено от ПП–ДБ писмо за реализацията на предстоящия втори по ред проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание.

"От самото начало преговорният екип на ГЕРБ – СДС влезе за разговори с добра воля за споразумение, което да отчита на първо място националния интерес, електоралната тежест на отделните парламентарни групи и с желание за взаимно уважение на избирателите и на двете страни. В нито едно от тези наши намерения от отсрещната страна нямаше чуваемост и желание за търсене на общи решения", заявяват в отговора си от партията.

ПП-ДБ: Готови сме да реализираме общ мандат с ГЕРБ–СДС (ДЕКЛАРАЦИЯ)

По думите им „този непрекъснат натиск и политически рекет" е трябвало да бъде спрян. „И краят беше сложен с достойнство от Мария Габриел, подавайки заявление до Народното събрание и ПГ на ГЕРБ-СДС за оттегляне на заявеното изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство с кандидат за министър-председател Мария Габриел", пише в писмото.

От ГЕРБ-СДС приемат за „неуместно" предложението на ПП–ДБ за реализация на втори мандат с участието им.

Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие, и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България“, гласи заключението на писмото, подписано от лидера на партията Бойко Борисов.



Припомняме, че малко по-рано днес от ПП–ДБ разпространиха декларация, с която показват готовността си за общ втори мандат с ГЕРБ-СДС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня