ГЕРБ
ГЕРБ
По думите на Борисов решението за ареста му е взето по време на оргия с пици на кристали
"До последния си ден на своето управление "Продължаваме промяната" са купували руски газ от дъщерни фирми на "Газпром", с което са ощетили българското общество с над 28%". Това заяви на брифинг Делян Добрев от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Добрев припомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 долара през юли, такава е била цената на "Газпром". "Вместо това страната ни не го прави и е купувала от "Вентерсхал Румъния", която е 100% дъщерно предприятие на "Газпром Швейцария", по цена от 110 долара. Разликата между 86 и 110 долара правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на „Газпром“ и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика", подчерта Добрев.

Окончателно: Съдът обяви за незаконен ареста на Бойко Борисов

"За периода януари - май 2022 г. България е станала три пъти по-зависима икономически от Руската федерация по линия на стокообмена си", заяви от своя страна заместник председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.  

По думите му българската политика е задушена от лъжа и лицемерие.

"Има едни политически сили с техните лидери, които водят яростна анти-руска и анти-"Газпром" реторика и в същото време продължават да купуват руски газ през руски посредници на по-висока цена", каза още Дончев.

"Най-изгодното правителство досега за Русия е правителството на Кирил Петков, това го показват икономическите данни", подчерта на свой ред Бойко Борисов.

Той заяви, че вчера бившият енергиен министър Александър Николов е потвърдил, че България купува руски газ след спирането на доставките. "Проверете това ли са фактурите, такива ли са цените", призова Борисов.

"Листите с депутати на ГЕРБ ще бъдат представени на 28 август", заяви той.

Борисов уточни, че вече са минали всички събрания на партията. 

Той коментира и ареста си през април: "Това е решение, взето по време на оргия с пици на кристали". 

По думите му след като се отърваха от терора в МС, много хора са започнали да разказват как е извършена тази грозна сцена. "Те са знаели, че това е незаконно. Това решение е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря поръчали – с единствена задача да ме изведат пред децата с белезници. Знаейки 100%, че извършват незаконни действия. И точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ", подчерта Борисов.