/ iStock/Getty Images
„Свидетели сме на пореден брутален акт на насилие срещу гражданин на Република Северна Македония с българско самосъзнание. Председателят на сдружението на българите „Шемето” Бекир Кадриески е бил жестоко пребит в град Струга“, се посочва в публикация на страницата на ГЕРБ във Фейсбук.

От партията изказват остро възмущение и осъждат  "този пореден акт на непровокирано насилие срещу наш сънародник".

С обиди „мръсен българин“: Пребиха съпредседател на сдружение на българите в РСМ

„ Ако информацията, че побоят над Кадриески е бил придружен от думите „мръсен българин”, се потвърди, то случилото се ще представлява опасен рецидив и ще настояваме по всички възможни международни канали престъплението да бъде щателно разследвано, а виновниците - наказани с цялата строгост на закона“, заявяват от ГЕРБ.

„Председателят на Сдружението на българите „Шемето” в Струга е бил нападнат днес преди обед от неизвестни лица на публично място в града. Те започнали да го обиждат и му нанесли удари в корема“, съобщи БТА.

В информация на българското външно министерство , публикувана на сайта на ведомството, се казва, че към момента се изясняват фактите около случая и дали той е в резултат на престъпление от омраза. 
Нелли Желева/БТА