Младежкото ГЕРБ заедно с Томислав Дончев и Делян Добрев отговориха на обвиненията на министър-председателя Кирил Петков.

По-рано днес премиерът Кирил Петков заяви, че хора, свързани с младежкото ГЕРБ са виновни за паниката с горивата в сряда.

Да си министър-председател и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация, е безпомощност. Да обвиняваш другите - предишните, бъдещите, защото не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността, заяви Дончев.

Има криза, защото няма лидерство, няма яснота, няма кой да успокои, няма кой да обясни на хората, добави Дончев.

Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ (ВИДЕО)

Младежи от ГЕРБ излязоха и направиха "признания", че са виновни за паниката с горивата, след което започнаха сериозните обвинения към правителството, отправяни от ГЕРБ.

Според Делян Добрев правителството за пореден път е реагирало неадекватно. Според него е трябвало правителството да отпусне горива от държавния резерв на цена около 2 лв. но вместо това те са търсили някой, който да обвинят и по-късно са избрали това да са младежите от ГЕРБ.

По думите на Добрев САЩ и още 30 държави са отпуснали гориво от държавния резерв и по този начин са успокоили хората.

В първата нощ, когато Русия влезе в Украйна, България е продала газ на половин цена, посочи Добрев и попита защо се е случило това и в чия полза е. "Вярно е, че правителството работи денонощно. Тихомълком между 2 и 3 часа през нощта правителството продаде газ на половин цена. Разликата в цената е половин милион лева", заяви той.