/ БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ е готова да удължава заседанията на парламента и да работи и посред нощ, за да се приемат законопроекти за разрешаване на проблемите на децата с увреждания.

БСП предлага депутатите да не почиват през август
 
Лятната ваканция на депутатите през август обаче няма да бъде отменяна, както предлага БСП. Това се разбра от думите на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, която определи идеята на опозицията като популистка.

"За пореден път наблюдавам, че исканията на определена социална група се ползват за политическа реторика и може би това щеше да е приемливо, ако не ставаше въпрос за ползване от страна на една госпожа, която във вчерашния и днешния ден се е регистрирала единствено, че е сградата на Народното събрание", каза Атанасова, визирайки лидера на БСП Корнелия Нинова.

В числа: Колко са работили депутатите от началото на мандата?
 
Тя цитира официална справка от информационната система за гласуване в парламента. "От 59 гласувания до момента днес, Нинова е гласувала само веднъж на сутрешната регистрация, за да ѝ се брои този ден за присъствен и да не бъде глобена от ръководството на Народното събрание. Във вчерашния ден от 90 гласувания в зала, тя има пет такива", посочи депутатът от ГЕРБ.
 
"Призовавам колегите да не бъдат толкова крайни популисти. Нормално е, когато стоят определени искания на определени социални групи, политиците да имат чувствителност, но да се злоупотребява с това на фона на нейното безхаберие и неучастие в работата на парламента, смятам, че е недопустимо", коментира Десислава Атанасова.