ГЕРБ иска предишните управляващи да кажат ще връщат ли бонуси
ГЕРБ иска предишните управляващи да кажат ще връщат ли бонуси / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ иска предишните управляващи да кажат ще връщат ли бонуси
50991
ГЕРБ иска предишните управляващи да кажат ще връщат ли бонуси
  • ГЕРБ иска предишните управляващи да кажат ще връщат ли бонуси

Призив предишните управляващи до седмица да отговорят дали ще върнат взетите по тяхно време 8 милиона лева бонуси, отправиха от ръководството на ПГ на ГЕРБ.

„Призоваваме всички правителства, които са вземали финанси над заплатите си, да бъдат така добри да бъдат върнати. Призоваваме и БСП като хората, които най-много поставяха думата за морала, именно те, двамата лидери - Сергей Станишев или Георги Първанов, които имат по-голям авторитет в своята партия, да призоват членовете на кабинетите в тройната коалиция да върнат бонусите, които са в размер на около 8 млн. лв. за четирите години управление", каза депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Той допълни, че очакват отговор от опозиционната партия до седмица. Депутатът изтъкна, че за първи път в новата българска история е проявен този морал с връщане на сумите, които са били надвзети.

От своя страна друг народен представител от ГЕРБ Александър Ненков каза, че когато работи, човек винаги може да допусне грешки, но истински смелят и отговорен политик е онзи, който успява да ги поправи максимално бързо. „Когато говорим за морал, нека крадецът да не вика дръжте крадеца, а наистина да вземат пример", коментира той и каза, че ако има интерес, от ГЕРБ ще предоставят сметката, по която се превеждат средствата.