Георги Пирински ще посети с. Славеино
Георги Пирински ще посети с. Славеино / netinfo

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в честването на 103 години от Илинденско-преображенското въстание в село Славеино. Организатори на Националния събор по повод годишнината на въстанието са Община Смолян и Съюзът на тракийските дружества в България.

В 11.30 часа председателят на парламента ще приеме тържествения строй на 101-ва планинска бригада. Той ще поднесе цветя пред паметните плочи на свещениците -възрожденци и ще присъства на Тържествен благодарствен молебен в църквата “Св. Пророк Илия”.

Георги Пирински ще участва в тържествения митинг на площада на с. Славеино и ще произнесе слово, посветено на дейното участие на славейновци в Илинденско-Преображенското въстание. Председателят на парламента ще присъства на откриването на барелеф, поставен на родната къща на Колю Петровски.

Програмата предвижда още поднасяне на венци на паметниците на Пею Шишманов и Колю Шишманов. Председателят на Народното събрание ще участва и в полагането на първа копка на комплексен цех на ГПК “Муржов пожар”. По-рано днес Георги Пирински ще бъде на откриването на Петия международен гайдарски фестивал в село Широка лъка.