/ БГНЕС
„Цялото правителството трябва да си даде оставката. Това е общественото мнение. Тук става дума за напълно сбъркана политика в различните сектори на развитие на българската икономика, а не става дума само в личности на отделни министри“. Това заяви депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев преди гласуването на днешното рокади в кабинета „Борисов 3“.

Сачева: Радев президентска република ли иска

Според него обещанието на правителството да оповести в началото на следващата седмица икономическите мерките, които ще предприеме срещу кризата, „е цинично“. „Цяла Европа, на пълна пара, реализира мерките. Веднага реагираха правителствата на другите страни членки в ЕС. Нашето правителство реагира с най-слаба държавна подкрепа“, смята той.

Ремонт на кабинета: Борисов сменя петима министри (ВИДЕО)

Гечев обяви, че от партията им не приемат твърденията на управляващите, че президентът Румен Радев разединява нацията, подкрепяйки протестите в страната. „Как ще разединява нацията? Значи да се обединим с крадците. Как да се обедини бедният българин с чекмеджето в Бояна или в Бянка?“, попита той.

„Защо правите тези промени, г-н Борисов. Не сте в залата, но всички въпроси ще са само към вас, до и след оставката. Кога ги планирахте? Когато чухте вътрешния глас на прозрението или нещо доста оглушително ви кънти под прозорците“. С тези думи депутатът от „БСП за България“ Красимир Янков се обърна към премиера Бойко Борисов по време на дебатите за рокадите в кабинета.

Оставките в кабинета ще се гласуват без Борисов в НС

Опозицията на няколко пъти упрекна министър-председателя, че не демонстрира уважение към законодателната институция, отсъствайки от гласуването на персоналните промени в ръководения от него Министерски съвет.

„Имате поне още толкова провалени министри! Тях защо не сменяте? Или ще има още траншове. А вашата оставка, кога? Не ми отговаряте, отговорът няма значение. Без значение е точно толкова, колкото цялата операция по опита ви за заздравяване на рухващата ви власт“, смята Янков, който на няколко пъти използва парламентарната трибуна, за да призове за оставка на цялото правителство.
БГНЕС