/ Парк за танцуващи мечки-Белица
Фотоизложба на тема „Спасените: 20 години история“ на Парка за мечки край Белица ще се проведе в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на фондация „Четири лапи“.

Изложбата ще гостува в ЕП от 18 до 22 март 2024 г. Тя се състои от 20 фотографии, които разказват за 20-годишното развитие на Парка за мечки, управляван съвместно от фондациите „Четири лапи“ и „Бриджит Бардо“. 

В изложбата могат да се проследят любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели. Фотоисториите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращата им сила върху живота на мечките в защитения парк

Парк за танцуващи мечки-Белица

Сред гостите на официалното откриване на изложбата ще бъдат представители на  фондациите „Четири лапи“, „Бриджит Бардо“, Парк за мечки край Белица и членове на ЕП.

Парк за танцуващи мечки-Белица

Паркът за мечки отваря врати през 2000 г. Първоначалната му мисия е да осигури сигурно убежище за всички „танцуващи“ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Паркът е постоянен дом за 17 мечки. 

През октомври миналата година от парка започнаха инициатива за дарения на мед. До 27 ноември 2024 г. бяха са събрани 47 буркана с мед. Това количество е достатъчно за обитателите на парка през 2024 г., съобщи главният гледач Калина Вълчинкова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Ирина Евгениева/БТА