Ерол Мюмюн
Ерол Мюмюн / БГНЕС
"Резултатите са наистина впечатляващи на база предизборната кампания, която се проведе въпреки натиска, който бе оказан в четири общини на всички наши съграждани и гласоподаватели. Изрекоха се много лъжи, че ще бъдат спрени пенсии и помощи и че ще се отнемат гражданства. Тези лъжи се изрекоха от тези, които се отцепиха от ДПС и си създадоха тяхна коалиция. Те бяха причината България в момента да няма редовно правителство". Това коментира пред NOVA Ерол Мюмюн от „Движение за права и свободи – Ново начало”.

„Още веднъж искам да благодаря на всички гласоподаватели, които повярваха в Новото начало, които го избраха. И най-доброто тепърва предстои. В момента резултатите са наистина впечатляващи, въпреки тази много странна и нелоялна предизборна кампания. На областно ниво „ДПС – Ново начало” е над имитиращия продукт – коалицията, с около 31 500 срещу 26 500 гласа. Община Кърджали повярва в Новото начало с близо четири пъти повече гласа - 15 300 срещу 4000”, добави той.

„Движението за права и свободи никога не е бягало от отговорност. Движението за права и свободи винаги е била партията, която е водила балансирана политика и се стремяла последните три години България да има редовно правителство и да излезе от този кръговрат на предсрочни избори. Последното правителство, макар и крехко, което продължи девет месеца, бе и оцеля благодарение на балансьора ДПС”, смята Мюмюн.

По думите му ДПС е готово да носи отговорност, така че да се състави правителство, което да работи само и единствено за гражданите. „Каквато и да бъде формулата, важното е да има редовен кабинет и този редовен кабинет да работи в интерес и полза на гражданите. Време е вече Новото начало да върне държавността и държавата при хората. И да работи само за интереса на хората”, каза още той.

„Защото видяхме докъде води личният интерес на определени хора. Всички видяхме какво се случва. Време е вече всички политически партии да надскочат партийните си интереси и да се насочат само и единствено за защитаване на интереса на хората и в България вече наистина да има редовно правителство. Партия „Движение за права и свободи” винаги е склонна да прави компромиси, когато се касае интересът на гражданите на България”, поясни Мюмюн.