ЕНП пред руското посолство: Вън от Украйна!
ЕНП пред руското посолство: Вън от Украйна! / ЕНП
Мария Капон: Русия да си обуе обувките и да излезе от Украйна
70906
Мария Капон: Русия да си обуе обувките и да излезе от Украйна
  • Мария Капон: Русия да си обуе обувките и да излезе от Украйна

Привърженици на Единната народна партия се събраха на мирна демонстрация под наслов „Вън от Украйна" пред сградата на посолството на Русия в столицата.

Участниците в демонстрацията подредиха цветя и обувки върху пътното платно пред сградата на посолството, а след това разпънаха транспарант с надпис „Вън от Украйна".

Основното послание изрази председателят на ЕНП Мария Капон: „Всички сме много тревожни с действията на Русия в Украйна. Това е флашмоб срещу управлението на Русия, а не срещу руския народ и искам много ясно да го подчертая, защото народите много пъти са били рамо до рано заедно, а сега са дуло срещу дуло".

По думите на Капон този флашмоб имал за цел да покаже на Русия, че трябва във всякакъв вид да обуе обувките и да излезе от Украйна: „Ако днес сме глухи и слепи за това, което се случва в Украйна, утре няма как да искаме, при когото и да се случи, не само за България, да има солидарност към нас. Цветята, които виждате, са символ не само на жертвите, те са и нашето преклонение към жертвите на Майдана. Надяваме се никой български лидер да не сравнява България, защото сравнението ни означава, че трябва да се оглеждаме за снайперисти".

Капон подкрепи позицията на страната ни спрямо събитията в Украйна: „Позицията, която и президентът, и премиерът, и външният ни министър имаха е цивилизована и достойна за българската страна. Това трябва да го отбележим".