/ Община Габрово
ЕНЕРГО-ПРО няма да преустановява електрозахранването на територията на Североизточна България, съобщиха от дружеството.

ЕНЕРГО-ПРО удължава срока за плащане на сметките с 10 дни

Клиентските центрове на компанията няма да работят, но клиентите могат да използват различните безкасови начини, които компанията предлага за плащане на сметки за консумирана електроенергия:


-  по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане
-  по Интернет чрез електронно банкиране или през системата за електронно плащане еРау.bg.


Срокът за плащане на битовите сметки за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО беше удължен с 10 дни заради въведеното от Народното събрание извънредно положение. В случай че клиент на компанията среща затруднение да погаси задължението си за консумирана електроенергия в допълнително дадения период, той може да поиска разсрочване.

За целта клиентите трябва да се свържат с компанията на телефон 0700/ 800-61 или да посетят някой от клиентските центрове. Всяко поискано разсрочване на сметка ще бъде разглеждано отделно и ЕНЕРГО-ПРО ще предложи индивидуална схема за изплащане на дължимите суми в зависимост от конкретния случай.

Борисов и Танева обещаха подкрепа за земеделските производители

Електроразпределение Север ще осигури 61 дежурни аварийни екипи, които да обезпечат непрекъснатост на електрозахранване на клиентите в празничните дни. Дежурните електромонтьори ще са на разположение без прекъсване за извършване на неотложни ремонтни дейности с цел отстраняване на евентуални повреди по електроразпределителните съоръжения.

Сигнали за възникнали аварии клиентите могат да подават на денонощния телефон на дружеството 0700/ 161-61. Диспечерските центрове на компанията ще работят 24 часа в денонощието, за да осъществяват управлението на електроразпределителната мрежа и да координират действията на дежурните звена.

В периода на Великденските празници в сила е и преустановеното извършване на планови ремонти по мрежата, което беше наложено след обявяването на извънредно положение в страната и ще продължи до неговото отпадане.

ББР обяви при какви условия ще отпуска безлихвени кредити на безработни (ВИДЕО)

От въвеждането на извънредното положение електроразпределителното дружество в Североизточна България не е прекъсвало електрозахранването на битови клиенти за неплатени сметки, а стопанските клиенти бяха максимално облекчени със споразумения за разсрочване. За периода 13 март - 9 април не са начислявани лихви за забава на стопански и битови абонати с просрочия.

ЕНЕРГО-ПРО призовава клиентите за редовно заплащане на сметките с цел гарантиране на стабилността на електроенергийната система и така нужната надеждност в настоящата криза за болници, обществени инстанции и въведената дистанционна работа и обучение.

В тази връзка редовно се проверява захранването на болниците и се поддържа контакт с Министерство на енергетиката.