Без промени в Закона за биоразнообразието ще бъдем глобени. "Има закон, ако законът не се приеме, България ще получи санкции. Това, което съм направил е да се съобразя с всички европейски изисквания, които иска Европа, не аз. Внесъл съм го с орязан вариант и аз стоя зад тези текстове, които са по предложение на Министерски съвет, само и единствено. Това заяви министърът на околната среда и водите в ефира на NOVA.

„От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим такива”, категоричен беше Димитров.   

"Хората стачкуват за нещо, което се е случвало 20 г. Аз съм се съобразил на 90% още на третия ден откакто съм министър с исканията на зелените. Защитил съм един закон в Министерски съвет. Стоя зад текстовете, които съм защитил", каза още министърът. 

"След това има групи, зелени и др. по този закон, вече е в Народното събрание, аз дали харесвам или не няма значение, но харесвам само това, което съм внесъл в Министерски съвет, повтори Димитров.

"Нито един от текстовете, които не са внесени в Министерски съвет не представляват интерес за мен. Какво ще се случи оттук нататък нямам отношение. Не се ли приеме законът ще има санкции", уточни министърът.

"Никакви текстове извън тези, които съм внесъл не подкрепям и не коментирам", категоричен е Димитров. "Не мога да поема вината за години назад", добави още той. 
nova.bg