Депутатът от БСП Елена Йончева
Депутатът от БСП Елена Йончева / БГНЕС
Елена Йончева: Във всеки град има по един г-н Суджук
94760
Елена Йончева: Във всеки град има по един г-н Суджук
  • Елена Йончева: Във всеки град има по един г-н Суджук
България се превръща във феодално владение - това обвинение към управляващите отправи от парламентарната трибуна депутатът от левицата Елена Йончева. От нея тръгна скандалът с приближените на Делян Добрев, които заемат ключови позиции в общината в Хасково. Йончева разкритикува управлението, в което най-важното е „бизнесът на фамилията” .

Критиките на Елена Йончева към властта започнаха оттам – "днес във всеки град има по един г-н Суджук, във всяка община има по един феодал, който раздава обществени поръчки на свои хора, изнудва и заплашва".

Делян Добрев: С президента съм повече съученик, отколкото със зам.-кмета на Хасково

"Феодализират се цели региони в страната: депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес; председателят на Общинския съвет в Септември стреля и убива човек; в Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина; Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние", изброи тя.

Йончева: Близки до Делян Добрев са назначавани на ключови позиции в община Хасково

Йончева се спря и конкретно на случващото се в Хасково и депутата от ГЕРБ Делян Добрев – според нея става дума за шуробаджанащина и подчиняване на общината на един роднинско-приятелски кръг.

"Г- н Добрев сподели в национален ефир, че е нормално в малък град като Хасково всички да се познават. Това е неговото обяснение за роднинския бизнес кръг, ръководещ общината. Ще попитам: а колко малки градове има в България? Добрич, Септември, Перник достатъчно малки ли са? Колко малък трябва да е градът, за да може да съществува хасковската схема на ГЕРБ? А какво ще кажете за България? България малка страна ли е? Да, тя е малка и ще става все по-малка. И всеки един от нас ще се смалява, докато мълчим", каза тя.

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

Йончева призова премиерът Бойко Борисов да вземе отношения по скандала след като се е зарекъл да отстранява при всякакво съмнение за злоупотреба.