Единен изпит по български език в УНСС
Единен изпит по български език в УНСС / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Единен изпит по български език в УНСС
31076
Единен изпит по български език в УНСС
  • Единен изпит по български език в УНСС

В Университета за национално и световно стопанство ще се проведе единен приемен изпит по български език и литература. На него ще се явят 2439 кандидат-студенти.  Общата продължителност на изпита е три астрономически часа.

Той е разделен на три модула. Първият и вторият от тях са еднакви за всички единни приемни изпити. Те са по български език и математика и целят да проверят основните знания на всеки кандидат-студент. Двата модула се състоят от по 20 въпроса с четири възможни отговора.

Третият модул зависи от  това по какъв предмет кандидат-студента се явява на изпит. Той може да е „Математика"; „Български език и литература"; „География на България";  „История на България" или „Икономика". Третата част от теста се състои от 40 въпроса, с които се цели зрелостниците да покажат по-задълбочени познания в дадената област.

Приемният изпит в УНСС ще провери знанията на кандидатите по Български език и литература. Оценките ще бъдат обявени в сряда на сайта на УНСС, както и в списъци, разлепени в сградата на университета. Кандидат-студенти, които предварително са пожелали това, ще получат есемес с резултатите.