Един пострадал от пиратка, седем – след побой, тийнейджър препушил с канабис
Един пострадал от пиратка, седем – след побой, тийнейджър препушил с канабис / снимка: Sofia Photo Agency

Един мъж е пострадал от пиратка в новогодишната нощ. Това съобщиха за Дарик от „Пирогов". Инцидентът е станал при село Лобуш, район Ковачевци. Мъжът се е навел да види дали пиратка тип „Катюша" е избухнала и тя му е гръмнала в лицето. След консултация в „Пирогов” пострадалият е пренасочен към ИСУЛ.

Тежкият случай на вечерта е катастрофа до сградата на болницата на МВР в района на Руски паметник. Пострадало е 17-годишно момиче, което е с опасност за живота. Пострадалата има сътресение на мозъка, счупен таз, контузия на гръдния кош и цялото тяло. Настанена е в детската реанимация на „Пирогов”. Това разказа Александра Калоянова от „Пирогов".

По думите й, в спешния институт „Пирогов” са постъпили седем души след побой, между които и една жена. Те са посетили болницата в рамките на по-малко от четири часа и след оказване на медицинска помощ и консултации са били освободени.

В токсикологията от общо осем пациенти, четири са почти деца, каза още Калоянова. 18-годишен е доведен след като препушил с канабис. След направена му инжекция е освободен. При другите три случая, сред които две момичета – на 13 и 17 години, са направени промивки, сложени са инжекции, и са прибрани от родителите си.