Джамбазов: Шарланджиева не е изкупителна жертва по делото “Топлофикация”
Джамбазов: Шарланджиева не е изкупителна жертва по делото “Топлофикация” / netinfo

Не смятам, че отстраняването на следовател Шарланджиева се използва като „бушон” по делото срещу Валентин Димитров, който трябва да оправдае евентуалния провал на разследването. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио Божидар Джамбазов, наблюдаващ прокурор по делото за „Топлофикация – София”.

Той допълни, че няма притеснения по делото „Топлофикация” и въобще по всички дела. Тежко вървят, но мисля, че в крайна сметка ще се справим в сроковете, които предвижда законът да приключим разследванията, каза още Джамбазов и допълни:

„В никакъв случай не може да става въпрос за т.н. бушони, тъй като разследването е общо. Един човек в никакъв случай не може да реши проблема на едно разследване. Това разследване се води от екип на Национална следствена служба, екип от прокурори, които наблюдават това дело, участват и дознатели, и в никакъв случай не мога да приема една теза, че с един единствен човек е редно и можем да се оправдаем. Да, възможно е да окаже влияние на част от разследването, но в никакъв случай не смятам, че това би могло да повлече като цяло на резултатите от делото”.

Цялото интервю с Божидар Джамбазов можете да чуете в Аудио зоната