Джамбазов: Разкритията, довели до арестите, са плод на дейността на полицията
Джамбазов: Разкритията, довели до арестите, са плод на дейността на полицията / netinfo

Разследва се схема за източване на средства от „Топлофикация – София” към частни фирми и лица, това заяви пред Дарик радио наблюдаващият делото прокурор Божидар Джамбазов, коментирайки извършените днес арести на висши служители в парното. Той допълни, че към този момент става дума за източване на над един милион лева.

На въпрос как са стигнали до задържаните Георги Рогачев и Емил Антонов, Джамбазов отговори, че това разкритие е плод на дейността на полицията и в това разследване не е помогнал никой от обвиняемите до момента и добави:

Говорим за специфични престъпления, които са свързани с множество документи. Знаете, че писаното остава така или иначе. За съжаление, когато се работи с документи, това е трудоемко и отнема доста време, за да се стигне до точно нещата както са се случили. В този момент ние считаме, че сме достигнали до такива истини и факти, въз основа на които повдигнахме обвиненията.

Божидар Джамбазов обяви още, че за сега не може да коментира дали има тайни банкови сметки на задържаните и други подробности по случая.

Той поясни, че в четвъртък /14 декември/ ще се проведе конференция, на която ще бъде дадена по-ясна информация по аферата с „Топлофикация – София”.