/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 17 април, вторник
През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна и на много места ще превали.
 
Във вторник след обяд над Западна и Централна България преваляванията ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, а максималните ще са между 18 и 23 градуса.
 
Какво време ни очаква през новата седмица?

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.
 
В планините ще има значителна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 8 градуса.
 
13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на въздуха ще е между 11 и 14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В сряда и четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще бъде с превалявания, придружени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени ще са в западната половина от страната.
 
Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

В сряда вятърът временно ще бъде северозападен, към вечерта отново ще се ориентира от североизток, в четвъртък - от север-североизток, ще се усилва и с него ще нахлува сравнително хладен въздух. Дневните температури в четвъртък ще се понижат и вече ще са близки до обичайните. Максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса, сутрешните - между 7 и 12 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg