През уикенда ни очаква хубаво време, предимно слънчево и топло. В следобедните часове над планинските райони е възможно да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там може на изолирани места да превали и прегърми.

Какво време ни чака уикенда?

Следващата седмица пролетта ще напомни и една от характерните си черти, с лабилно време, с повече облаци, с повече превалявания в следобедните часове и преди полунощ, а максималните дневни температури слабо ще се понижат. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе". 

пролет време
Thinkstock/Getty Images

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

Още в следобедните часове от понеделник и през нощта срещу вторник над западните и централни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. 

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

време пролет
Thinkstock/Getty Images

В дните до петък времето ще е нестабилно, с развитие на купесто-дъждовна облачност главно следобед и преди полунощ, на повече места това ще се случва в планинските райони и там ще има валежи, придружени от гръмотевици.

Дневните температури през този период ще са по-ниски, предимно от 20 до 25 градуса, по-ниски по Черноморието.

Без студ и жега: 5 уникални места, където е вечна пролет (СНИМКИ)

В петък и събота следващата седмица времето ще се стабилизира, но пък в края на следващата седмица по Черноморието и Добруджа температурите ще се понижат още и там може да има превалявания.

пролет
Thinkstock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg