/ Снимка: Дарик, архив
Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и сняг са обявени за територията на почти цялата страна за понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
 
Две по-големи катастрофи станаха на магистрала „Хемус“, което затрудни още повече движението в съчетание с лошото време.

Оранжев и жълт код за дъжд и сняг, вижте къде
 
При първия инцидент полски тир се обърна върху мантинелата.
 
Инцидентът е станал към 7:30 часа на 16-я километър в посока Варна. Няма пострадали. Товарът се е разпилял в скоростната и в основната лента. Движението временно се осъществява в аварийната лента. Предстои почистване на платната и отстраняване на камиона.
 
Пътнически автобус се е ударил в лека кола на магистрала "Хемус"

Малко по-късно, отново на магистрала „Хемус”, пътнически автобус се удари в лека кола. За щастие и при този инцидент няма пострадали. Пътниците са били качени на друг автобус.
 
24 машини обработват настилката на автомагистрала „Тракия” между София и тунел „Траянови врата”. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.

Снегорините са в готовност в София
 
В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.
 
Към момента се изпълняват обработки със смеси срещу заледяване в части от районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Банкя и Кремиковци. Обработват се и общински пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др. Трябва да започне и обработка на моста при бул.“Андрей Ляпчев“, съобщиха от Столична община.
 
На терен към момента по определените местостоянки са 147 снегорина, а почистване извършват близо 60 машини.
 
Фирмите ангажирани с дейностите разпръскват смеси срещу заледяване приоритетно по трасетата на масовия градски транспорт и основни улици в районите.
 
Съветът към всички шофьори е да използват автомобили само оборудвани за движение при зимни условия и да се движат със съобразена скорост.
Агенция „Фокус“