ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ / БГНЕС
ДПС: Властимащите непрекъснато генерират скандали
96398
ДПС: Властимащите непрекъснато генерират скандали
  • ДПС: Властимащите непрекъснато генерират скандали
ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата. Това обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след близо 5-часово заседание на ръководството и депутатите на ДПС заедно с почетния председател Ахмед Доган в Сараите в Бояна.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе пред Сараите и обясни какво говориха вътре депутатите и тясното ръководство на движението.

Според Борисов скандалът около ЧЕЗ е сценарий срещу правителството
 
"Последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират скандали, различни видове скандали, дори можем да говорим за конфликти, не само за скандали. Предстои ни семинар на 5 март за отворено управление, важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като подготовка за управление на страната от наша страна", обяви Карадайъ.

Мустафа Карадайъ
БГНЕС

Попитани дали и кога ще поискат предсрочни избори, от ДПС през смях о​твърнаха: "Такова нещо все още не сме казали. Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни".
 
БСП иска изслушване на Борисов
 
От думите на Карадайъ се разбра, че едва след като компетентните органи се произнесат за сделката за ЧЕЗ, това ще направят и от ДПС. Той не взе и конкретно отношение по темата с оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.
 
На влизане към заседанието обаче Хамид Хамид коментира лаконично, че Гинка Върбакова не е надежден инвеститор и че управлението се клати по други причини.