ДПС ще отхвърли кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър
ДПС ще отхвърли кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър / БГНЕС, архив

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция.

Това заяви д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията по повод предстоящото гласуване на нов министър на образованието пред БНР.

Официално: Кунева е номинацията на РБ за министър на образованието

„Споделяме голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика“, обясни Адемов. По думите му невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. „Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение. Проблемите не само не се решават, а се задълбочават. Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения“, посочи още той.

Днес Гражданският съвет към Реформаторския блок ще заседава, за да обсъди предложението Меглена Кунева да стане образователен министър.

Все още не е ясно дали кандидатурата й ще бъде официално издигната от парламентарната група на РБ, тъй като освен ДСБ, които не участваха в обсъжданията, представителите от гражданската квота в Блока също са отказали да се включат в гласуването на Изпълнителния съвет на РБ в петък вечер.