Томислав Дончев
Томислав Дончев / DarikNews.bg Иван Лазаров
„След неделята идва понеделник. Хората трябва трябва да живеят заедно. След изборите идва далеч по-важната част от сражението – местната власт трябва да работи“.

Това заяви вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев на пресконференция в централата на партията.

ГЕРБ предрече опит за нов "Костинброд"

„Искрено се надявам това ниво на политически емоции да спадне“, заяви Дончев по повод на предизборната кампания за втория тур на местните избори. "Част от посланията на тази компания бяха истинско предизвикателство. После се чудим защо избирателната активност е толкова ниска“, смята той.

Според него голяма част опонентите на ГЕРБ за позиции в местната власт не са използвали политически инструменти, а в част от посланията им към избирателите дори е нямало политики.

Окончателно: Под 9% разлика между Фандъкова и Манолова в битката за София

Във връзка с обвиненията за манипулация на изборните резултати вицепремиерът коментира: „Изборните администрации не са на правителството. Те не са на управляващите“. Според него има „опити в аванс да се подгрее атмосферата за неделя“.

ЦИК: Какви бяха нарушенията в изборния ден?

Същата теза застъпи и председателят на изборния щаб Цветомир Паунов. „За пореден път се готви нещо гнусно“, категоричен бе той. „Историята показва, че това нещо не случва за първи път, а е стил. Ние не сме част от тази компроматна война“, обясни Паунов. Според него ГЕРБ е участвал изцяло позитивно в настоящата кампания.