9-годишно момче от Добрич дари наградата си от училищен коледен конкурс на дома за медико социални грижи в града, съобщи NOVA. Третокласникът Георги Неделчев е убеден, че точно това е идеята на Коледа – да доставяш радост на хората и по-специално на деца в нужда.

Като всяко дете Георги обича да рисува и да играе, но и да чете и да пее народни песни. Любовта към фолклора и българските обичаи са дълбоко вкоренени в неговото семейство, затова с голямо желание се включва в конкурса на своето училище „Сподели Коледа”.

„Конкурсът беше за най-добър коледен клип. Мама ми помогна, двамата с нея бяхме го направили“, разказва Георги.

Това носи първа награда на Георги – два ваучера за играчки от детски хипермаркет, които той решава да дари, защото така разбира посланието „Споделена Коледа”.

Ръководството на Дома е приятно изненадано от жеста на момчето.

„Той е първият дарител на такава крехка възраст. Идвали са деца с поздрав за нашите пациенти по случай празници – Великден, Коледа, но персонално като дарител за първи път имаме такъв“, казва д-р Иво Войчев, директор на ДМСГ – Добрич.

9-годишният Георги също получава подаръци за Рождество и особено цени онези, които сам е пожелал. И докато си споделяме, че вероятно ще стане географ и пътешественик, малкият Георги изненадващо ни опровергава.

„Искам да стана президент! Защото аз обичам България и искам да я направя по-добра“, казва Георги.

Засега амбициозното момче е доволно, че отново е в училище с приятелите, на които обича да разказва забавни истории.