"Днес, в 09:00 ч. сутринта, в ДКК имахме проверка от ДАНС. Тази проверка е свързана с управлението на ВМЗ "Сопот". Това заяви на пресконференция новоназначеният изпълнителен директор на дружеството Венцислав Димитров.

По думите му няма съмнение фактът, че трябва да се въведат промени в дружеството.

"Военно-промишленият комплекс се нуждае от спокойствие, за да работи, тъй като има чувствителни крайни клиенти и те по никакъв начин не аплодират това, което се случва през последните седмици", каза още Димитров.

След обвиненията на министър Стоянов: Старото и новото ръководство на ВМЗ „Сопот” с коментар

"За хората най-големият проблем в завода е липсата на кадри, които могат да извършват тази работа", допълниха от дружеството.

По-рано днес служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви, че ВМЗ "Сопот" умишлено се води към фалит.

Министърът на икономиката: ВМЗ - Сопот съзнателно се води към фалит

В отговор на обвинението, бившето ръководство на дружеството посочи, че сегашната ситуация не е изненада за никого. "Беше ясно още с назначаването на Никола Стоянов от президента Румен Радев, че ще се търси реванш и отмъщение. Служебният министър на икономиката Никола Стоянов изрече пред медиите множество неверни твърдения, да не кажа лъжи и съм длъжен да отговоря", каза досегашният председател на съвета на директорите на ВМЗ "Сопот" Мариян Йовчев.