За кратко се видях в Бойко Борисов. Поздравих го и му препоръчах в програмата на ГЕРБ да залегнат няколко приоритета, които да се изпълнят докрай. Това съобщи Симеон Дянков, бивш министър на финансите в първия кабинет на Борисов.
 
Борисов: Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство

"Единият е да се завърши магистрала "Хемус". Вторият приоритет е средното образование. Третият е влизане в чакалнята на еврозоната. И последно - преговорите по Брекзит започват и трябва да се защитят интересите на българите там", уточни пред NOVA той. Дянков е в Малта за темата Брекзит на конгреса на ЕНП.
 
Според него алтернативите за коалиция не са добри. "За доброто за страната е да има широко правителство, включително с Патриотите", заяви той.
 
Симеонов: Коалиция между ГЕРБ, БСП и Патриотите е най-доброто за България (ВИДЕО)

"БСП си отряза пътя към правителството, в момента в който каза, че демокрацията им пречи. За мен единствения възможен формат е ГЕРБ и Патриотите", категоричен беше бившият финансов министър.
 
По думите му основната грешка на БСП да не спечелят тези избори е популизма. "А те заложиха на това в кампанията. Затова не могат да са и надежден партньор", каза той.
 
БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ

Според него Бойко Борисов ще е премиер. "В това няма съмнение. Изборите са спечелени по безапелационен начин и не мисля, че малкият коалиционен партньор може да определя кой ще е премиер", аргументира се той и допълни, че изборите са показали, че хората вярват на ГЕРБ и Борисов.
 
Ще успее ли Борисов да състави правителство и с колко партии? (ВИДЕО)

На въпрос може ли да заеме пост в това правителство той отговори негативно и предложи помощта си със съвети.
nova.bg