Децата ще бъдат пренасочвани за лечение към местна частна клиника
Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от 1 юни, предава NOVA. Причината, която научихме официално от ръководството е, че е нужно да се направи козметичен ремонт.

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани (ВИДЕО)

Неофициално обаче се твърди, че има сериозна липса на специалисти. Със затварянето на детското отделение децата ще бъдат пренасочвани за лечение към местна частна клиника.

В детското отделение работят четирима лекари. Подписват се срещу 800 лева заплата и се трудят в тежки условия. От 1 юни двама от специалистите се пенсионират и графикът става невъзможен за изпълнение.

Директорът на болницата Огнян Митев категорично отказа коментар, а кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че до него информация за кадрови проблеми в отделението не е достигала.

"За един месец ще направим ремонт на детското отделение. Там имаше една благотворителна кампания по Коледа и ние, общината, ще помогнем, така че отделението да стане по-добро за лекуване на подрастващото поколение. Нямаме информация за лекарите", обясни кметът на града.

Два нови случая на коронавирус са установени в сатовчанското село Осина

Лекарите в детското отделение също отказаха коментар, защото нямали право да говорят.
Всички деца от отделението вече са изписани, късно снощи само е прието едно дете с тридневна клинична пътека, така че да бъде изписано преди понеделник, когато окончателно отделението ще затвори, поне за месец.

Най-близкото детско отделение е това в Дупница. В частната болница в Благоевград, децата ще бъдат настанявани в стаи, в зависимост от заболяванията си, защото обособено детско отделение там няма.
nova.bg