/ Thinkstockphotos
Детска енциклопедия възхвалява хомосексуализма, смяната на пола и съществуването на т.нар. "трети пол". Всъщност "Енциклопедия в комикс" е издадена у нас преди няколко години, но стана актуална покрай дебатите за Истанбулската конвенция.

В книгата деца - манга герои, водят диалози със себе си и собствените си родители, които им "натрапват нормалността" на еднополовите отношения, смяната на пола и "третия пол", коментират потребители в социалните мрежи.
 
За приключенията на пениса Кънчо и сексуалното образование
 

screenshot/


"Готови ли сте да пораснете? Защото това съвсем не е лесно! Първо трябва да преминете през пубертета. В компанията на Леа и Макс ще научите какви неочаквани промени ви предстоят, ще прочетете подробности за половете и ценни съвети, как да се предпазите от неприятности. Ще разберете как започва чудото на живота, както и много други интересни неща. Пред вас се открива цял един нов свят - този на възрастните. Напред!", призовава анотацията на книгата.
 
Посочва се още, че са продадени 40 милиарда екземпляра в цял свят. На нашия пазар енциклопедията е с цена 14,90 лв.
 
Джендър образованието няма да влиза в училищата! Дали?

В рекламата на книгата се изтъква още, че в нея може да се открият за първи път на български език енциклопедия в комикси, нарисувани в невероятния манга стил; най-интересните факти за човешкото тяло, поднесени завладяващо чрез най-съвременния образователен метод; великолепни илюстрации и схеми, които ще ви докажат, че науката съвсем не е скучна.
 

В енциклопедията обаче се водят следните диалози:
 

Майка се обръща към детето си: "Когато двама души от един и същи пол се обичат, би следвало да уважаваме тяхното решение! Още повече, че в наши дни техният брой се увеличава неимоверно и вече не е нещо необикновено..."
 

Жените не са това, което бяха. Мъжете също
 

screenshot/


Дете пита майка си: "Нали момичетата не могат да се превърнат в момчета и момчетата не могат да станат момичета..." И отговорът на майката е: "Не е точно така, когато пораснат и ако продължат да имат такова желание, могат да си направят операция за смяна на пола..."
 
Изплашеното дете към майка си: "Ах, това въобще не мога да го разбера. Аз никога не бих искала да се превърна в момче...". А майката я успокоява: "Това е сложен въпрос. По-важното е, че трябва да уважаваме и травеститите...". На което детето отговаря: "Добре! Разбрах, че в никакъв случай не трябва да ги смятам за различни..."