Депутатът от БСП Явор Божанков, който е бил заплашен с пистолет на магистрала "Хемус" от пътник в друг автомобил, разказа за инцидента пред NOVA.


Отново заплахи на пътя: Шофьор извади пистолет на магистрала „Хемус“

В петък следобед той се движел по аутобана от София в посока Варна. При 15-ия километър бил в лявата лента и изпреварвал автомобил, когато зад него се приближила друга кола и започнала да дава светлинни сигнали "интензивно и агресивно". Божанков си помислил, че това е автомобил със специален режим на движение, намалил, разбрал, че е цивилен автомобил и се преместил в дясното платно. "Автомобилът се изравни с мен и не можах да повярвам, че не шофьорът, а пътникът извади пистолет. Толкова бях стъписан, защото не е станало нещо, което да предизвика агресия или гняв и по никакъв начин не съм очаквал толкова крайна реакция", каза Божанков.

Заплашваният с пистолет на магистрала „Хемус” се оказа депутат от БСП

След 10 секунди колата потеглила, а депутатът подал сигнал на телефон 112. Автомобилът бил спрян и пътуващите в него, както и народният представител дали показания в полицията в Правец. Впоследствие човекът, заплашил го с пистолет, и шофьорът на колата, в която агресивният мъж пътувал, били задържани, а полицията разследва случая.
 
Божанков е категоричен, че не познава хората от автомобила и преди случилото се не е имало контакт между тях. Той заяви, че случилото се няма връзка с работата му като народен представител. 
nova.bg