Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов стана преподавател по медицина в СУ
Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов стана преподавател по медицина в СУ / снимка: БГНЕС, архив

Депутатът в четири парламента Лъчезар Иванов е сред деветимата нови преподаватели на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това става ясно от публикация в сайта на Алма Матер.

Лъчезар Иванов е представен като най-новия преподавател, постъпващ в Медицинския факултет на висшето учебно заведение. Според публикацията Иванов е с научна степен "доцент".

"Докато се занимавам с политика, не смятам да се занимавам с преподавателска дейност. Избран съм за доцент в катедрата по обществено здраве. Доктор съм на науките от 2009 г., преминал съм през ВАК". Това заяви пред БГНЕС народният представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

През 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от публикациите, които са представени от Лъчезар Иванов в защита на неговата кандидатура за "доцент", всъщност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Тогава депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията. Очевидно, въпреки че е обвинен в плагиатство, то д-р Лъчезар Иванов е успял да се сдобие със заветната титла "доцент".

През 2010 г. Лъчезар Иванов бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли от председателския пост на ГЕРБ-София. Парламентарната дейност на Лъчезар Иванов ще се запомни и с участието му в приемането на лобистката поправка, стана известна като "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества, която по-късно бе отменена.

През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании.

Малко по-рано бившата съпруга на депутата го обвини в тормоз, а в писмо до американския посланик в София, дъщерята на Иванов обяви, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си.

Миналата година стана ясно, че синът на народния представител е бил задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция.