Депутатите ще гласуват размера на местните данъци
Депутатите ще гласуват размера на местните данъци / netinfo

Максималният размер на данък сгради догодина може да е два пъти по-висок от тазгодишния, а данъкът за автомобилите до три пъти повече от ставката за 2007-ма. Минималният праг за тези налози ще е тазгодишният им размер.

Очаква се тази промяна в закона за местните данъци и такси да бъде гласувана окончателно от Народното събрание. От следващата година всяка община ще има различен размер на местните данъци, тъй като точният им размер ще се определя от Общинските съвети.

Също на второ четене депутатите трябва да приемат и въвеждането на 10-процентен плосък данък върху доходите от началото на 2008 година. Предстои парламентът да приеме изцяло промените в закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Във времето за парламентарен контрол вътрешният министър Румен Петков ще отговори на въпрос какви са били действията на МВР за предотвратяване купуването на гласове по време на проведените тази година местни избори.

Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов ще отговаря на въпрос за учредяването на Международната проектна компания „Петролопровод Бургас – Александруполис”. На актуални въпроси ще отговарят също и министрите Радослав Гайдарски, Миглена Тачева, Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров.