Георги Гьоков
Георги Гьоков / БСП Стара Загора
Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. 139 народни представители гласуваха „за“, трима бяха против, 34 депутати се въздържаха.

По-рано председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Георги Гьоков обяви, че комисията предлага Законопроектът за изменение и допълнение на Кодекса за социалното осигуряване, внесен от Деница Сачева, Делян Добрев и Костадин Ангелов, да бъде приет на първо гласуване.

Цончо Ганев от ПГ на „Възраждане“ каза, че след като Националният счетоводен стандарт е изготвен, следва той да бъде представен на народните представители.

Сачева от ПГ на ГЕРБ-СДС заяви, че до този момент пенсионните фондове не изплащаха пенсии и поради тази причина нямаше такива затруднения по отношение на националното счетоводство. „Миналата година е първата година, по която се изплащаха пенсии и по втория стълб“, обясни тя и допълни, че това, което се изисква от депутатите в момента е да приемат един текст, в който дават право на Министерския съвет да приеме Националния счетоводен стандарт
БГНЕС