/ БТА
По искане на Андрей Чорбанов от парламентарната група на "Има такъв народ" министърът на здравеопазването Асена Сербезова ще бъде изслушана в парламента днес.

Предложението е във връзка с разпространението на COVID-19. 

Парламентът ще гласува прекратяване пълномощията на народния представител Георги Гвоздейков от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“. Той сам е подал оставката си на 14 юли.

Депутатите трябва да гласуват и проекта на решение за преобразуване на факултета със седалище във Велико Търново на Национален военен университет „Васил Левски“. Заради липса на кворум проектът беше представен преди седмица в залата, но не беше гласуван. Поради същата причина не бе гласуван на второ четене и законопроектът за изменение в Закона за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки.

Депутатите ще гласуват на първо четене и четири законопроекта за промени в Кодекса на труда, предвижда проектопрограмата за работа на парламента. Преди седмица отделните предложения бяха представени и обсъдени в пленарната зала, но до гласуването им не се стигна заради липса на кворум.

Промените в Закона за хазарта на второ четене ще бъдат гласувани през настоящата седмица.