Кирил Петков МС
Кирил Петков МС / БГНЕС
Депутатите от „Демократична България“ Мартин Димитров и Георги Ганев поискаха от премиера Кирил Петков да вземе отношение срещу хибридните атаки, на които е подложена страната ни от Русия и които стават все по-опасни на фона на кризата около Украйна, предаде БГНЕС.

„През последното десетилетие дезинформацията и други способи за хибридно въздействие все повече се превръщат в ключова характеристика на правителството на Руската федерация, което ги използва за политически, икономически и военни цели“, заявяват двамата народни представители.

Те подчертават, че „противодействието на дезинформацията и хибридните атаки в цялост се простира отвъд ефективните стратегически комуникации и публичната дипломация, изисква комплексен подход и използване на всички елементи за защита на националната ни сигурност“.

В тази връзка Мартин Димитров и Георги Ганев настояват премиерът Кирил Петков да отговори на следния въпрос:

„Предвиждате ли и кога разработването на план или интегрирана Национална стратегия за противодействие на сложните и мащабни дезинформационни кампании, които застрашават нашата сигурност, както и необходимата за изпълнението им програма с осигурени средства и персонал, както и организационни промени в сектора за сигурност?“.
БГНЕС