Демби и Темерута оцеляха след атентати срещу тях
Демби и Темерута оцеляха след атентати срещу тях / netinfo

Наркодилърът Радослав Иванов Велков, по прякор Темерута, бе прострелян в столицата малко преди 17 часа тази вечер. Инцидентът стана на бул. “Цар Борис ІІІ”, близо до столичното VІ РПУ пред заведение. Велков е бил с жена, която се е представила за негов адвокат. Тя е задържана.

Велков бе откаран с линейка към Военномедицинска академия, където, по първоначална информация, е приет в много тежко състояние, прострелян в главата. По-късно беше съобщено, че е открит и изоставен микробус, от който се предполага, че е стреляно по Радослав Велков.

Радослав Велков е криминално проявен. В публикации в пресата името му се свързва с това на Димитър Вучев – Демби. По време на едно от заседанията по делото срещу Маргините е станало ясно, че Демби е поръчвал три убийства – на конкурентите си в наркобизнеса, сред които се сочи и Радослав Велков.

Темерута бе издирван за избухнала бомба пред апартамент в блок 416 в кв. “Люлин” през февруари 2004 г., в който живееше заедно с родителите си 23-годишният Мирослав Пелтеков-Пелтека. Темерута бе зад решетките в продължение на няколко месеца и преди месеци излезе на свобода. Той бе и основният свидетел когато осъдиха убития Антон Милтенов-Клюна.

Около 8,30 часа тази сутрин бе стреляно и по колата на 33-годишния Димитър Вучев - Демби. Инцидентът е станал на кръстовището на ул. “Крайречна и бул. “Симеоновско шосе”.

Демби и съпругата му пътували в аудито си, когато неочаквано червен “Опел” го подминал и човек от него стрелял. От изстрелите стъклата на колата му са изпочупени.

Няма пострадали хора. Извършен е оглед на мястото на инцидента, а Вучев е разпитан в столичната полиция.

По-късно Софийския районен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Димитър Вучев-Демби.

Съдът е постановил, че има реална опасност Димитър Вучев-Демби да се укрие заради водените множество наказателни производства срещу него, както и постановената тригодишна условна присъда за грабеж, която му бе издадена на 9.10.2006 г.

Демби бе арестуван през февруари поради информация за готвено покушение срещу Темерута и още двама души. Обвиненията срещу него се базираха на свидетелските показания на Велин Добрев – основният свидетел и по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Големия и Малкия Маргин.

В показанията си Велин Добрев твърди, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът му бил, че те готвели покушение срещу него. Трите мишени на Вучев са братята Балеви и Радослав Иванов – Темерута, които работели за столичен наркодилър, който бил негов конкурент.