Демби бил причината процесът срещу Баретата да започне
Демби бил причината процесът срещу Баретата да започне / Sofia Photo Agency, архив

Неуредени сметки и противоречия между Димитър Вучев-Демби и Златомир Иванов-Баретата са причината процесът срещу Иванов да започне. Това посочи в показанията си свидетелят Марио Божков. Той каза още, че познава Баретата, тъй като и двамата си били собственици на охранителни фирми.

В показанията си Божков заяви, че Демби му се е обадил дни преди да започне разследването срещу Баретата, като му е казал, че е поискал 100 хиляди лева от Иванов, за да му свърши някаква работа. Малко след това Баретата бива арестуван. Божков добави, че Демби се е ползвал с протекции от страна на службите и дори се е опитвал да изнудва Николай Георгиев - Малкия Маргин. Първоначално свидетелят отказа да даде показания поради страх за живота си, но впоследствие застана пред съда и отговаря на въпроси близо час.

Златомир Иванов и още 20 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици. Баретата е обвинен и в поръчителство на убийството на Румен Стефанов-Алф. Досега 13 души от бандата са в ареста. Сред тях е и Баретата. Той се намира там от февруари миналата година, когато сам се предаде на органите на реда, след като бе обявен за общодържавно издирване.