Делото „Октопод” продължава на 19 март, Джотолов се възстановява след операция
Делото „Октопод” продължава на 19 март, Джотолов се възстановява след операция / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Делото Октопод продължава на 19 март, Джотолов се възстановява след операция
50846
Делото Октопод продължава на 19 март, Джотолов се възстановява след операция
  • Делото Октопод продължава на 19 март, Джотолов се възстановява след операция

Делото „Октопод” продължава на 19 март. До тогава от „Пирогов” трябва да отговорят на съда кога подсъдимият Марчело Джотолов ще бъде възстановен и ще може да участва в процеса. Вчера Джотолов скъса минискус, а днес е бил опериран, практически замразявайки делото за все още неясен период от време.

От „Пирогов” трябваше да кажат колко дълго Джотолов ще се възстановява от тежката травма, но това не стана и принуди съда да поиска отново отговор след близо три седмици. Процесът тече с нагъсто насрочени заседания почти всяка седмица и по този начин той буквално замръзва.

Вчера прокурорът по делото Светлозар Костов обясни, че не изключва Джотолов да се е пожертвал, за да може делото да се проточи. Адвокатът на основния подсъдим и бивш сътрудник на ДАНС Алексей Петров Васил Василев обаче напълно отрече такава възможност. „Общо взето от страна и на подсъдимите, и на адвокатите няма безсмъртни, разболяват се от време на време. Като гледам как се развиват нещата по това дело, не изключвам заради случилото се вчера да изкарат и софийския кмет, че е част от октопода. Защото улиците на столицата не са били почистени”, заяви той.

Обикновено възстановяването от минискус трае няколко месеца.

Според обвинението Алексей Петров, заедно с другите подсъдими Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, е участвал в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет. Подсъдими са още Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.