Поредна жертва на насилие от Стара Загора - пребита и отвлечена майка на две деца. Според потърпевшата мъжът, който я е пребил, е приятел със сочения за извършител на посегателството над 18-годишната Дебора. Делото за побоя, малтретирането и отвличането на жената не може да влезе в съда вече повече от година, посочва NOVA.

Диляна Катранджиева била бита около четири часа, а получените травми – жестоки. „Имах синини, мозъчно сътресение, комоцио, счупени ребра, ключица и два зъба. Бях срината”, разказва тя. Жената подава многократно жалби срещу насилника – почти всяка седмица, но мерки не се предприемат.

Заплахите към мен продължават, заедно с опитите за унижение. Не знам какво да очаквам. Насилникът ми си взе квартира, близо до моя дом. Вече година живея в абсолютен страх. Опитва се да въздейства психически и на децата ми”, подчерта Катранджиева.

Тя смята, че насилникът ѝ е „възможно да плаща някъде”, за да не влиза делото в съда толкова дълго време. „Това е вече година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад гърба му, но за мен има нещо”, подчерта жената.

През 2014 г. мъжът, с когото са съжителствали, освен побой, я е подстригал. „Явно си мислят, че по този начин ще унижат жената. И за това имаше жалба, по която нищо не се направи тогава”, каза Диляна. 

След запитване от NOVA прокуратурата провери случая на Диляна. От обвинението обясниха, че делото преминава от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени са различни видове експертизи. Обяснението за забавянето – искали да повдигнат ефективно обвинение. Процесът бил връзван от Закона за домашното насилие, според който насилникът нямало да получи ефективно наказание.
nova.bg