/ nova.bg
5-годишно дете се нужда от средства, за да проговори. Малкият Алекс е роден преждевременно в 38 гестационна седмица поради съмнения, че не наддава. Раждането протича трудно и се налага по спешност да бъде изваден с вакуум, което причинява мозъчна травма на детето. Тя се установява, когато Алекс е на 4 годинки при направено ЕЕГ. 

Преди година е направена благотворителната кампания за събиране на средства за лечението му. През този период са извършени две вливания на стволови клетки в Украйна и Мексико. Извършена е специална 6-месечна процедура за лечение на стомашно-чревния тракт.

Напредъкът на Алекс е голям. Вече произнася срички и единични думи. Освен това се обслужва сам и е по-самостоятелен.

Момченцето се нуждае от още две вливания през 4 месеца. Следващите терапии са планирани за февруари и юни 2023 г. Необходимата сума за лечението на Алекс е непосилна за семейството му. Детето се нуждае 20 000 британски лири, която включва терапиите, разходите за самолетни билети и настаняване.   

С цел прозрачност на изразходваните пари до момента е създаден сайт, на който може да бъде намерена информация за всички разходи, свързани с лечението на детето.

Повече може да прочетете ТУК

Ако искате да помогнете на малкия Алекс да проговори, може да го направите по следните начини:

Последвате страницата му - Help For Alex ( може да прочетете цяла историята на Алекс там)

Направите дарение и споделите поста:

PayPal - paypal.me/givehopetoalexander
Revolut - https://revolut.me/desisl5bn1

Чрез платформите:

GoFundMe - https://gofund.me/5482ba9d
JustGiving - https://www.justgiving.com/crowdfunding/desislava-stefanoff
 
КBС Банк
IBAN BG98RZBB91551094847881
Людмила Пеева (бабата на Алекс)
nova.bg