Семейство пенсионери от Великотърновско останаха без дом. Къщата на възрастните хора в село Плаково е изгоряла при голям пожар в събота през нощта.

Пламъците са тръгнали от печка на твърдо гориво.

„Запалих печката, която е на дърва, и заминах на работа. Пожарът е тръгнал от комина, който се е запалил”, сподели пред NOVA Пенка Тодорова. Съседи успяват да спасят трудноподвижния й съпруг от горящата къща.

Хората буквално са останали на улицата и без нищо, а ситуацията още повече се усложнява и заради това, че мъжът е инвалид. 

Цялото село, където живеят, се е заело да помага на пострадалите.

Семейството взима общо под 700 лв. Към момента те са отседнали при свои близки. Домът на семейство Тодорови няма застраховка.

Ден след трагедията във Фейсбук бе обявена и благотворителна акция за набиране на средства, с които да се помогне на мъжа и жената.

heart„Добри хора, това е апел за помощ! Снощи къщата на мои роднини в с. Плаково изгоря до основи, като това беше единственият им дом. Изгоряло е всичко, както и личните им документи. Пенка и Иван са пенсионери, като той е с ТЕЛК 100%, на легло, а тя работи допълнително в местната кравеферма. За момента добър съсед ще им предостави дом за зимните месеци, но ще имат нужда от такъв за след това. Призовавам всички хора с добри сърца да помогнат, с каквото могат - имат нужда от дрехи и обувки за него 3XL, 48 номер, а за нея L, 39 номер обувки; завивки, чаршафи, отоплителен уред, малко телевизорче, бойлер, пералня, хладилник, голямо легло, хранителни продукти. Имат нужда от финансова подкрепа, но засега банкова сметка не може да бъде предоставена, тъй като първо трябва да бъдат възстановени личните им документи. Сложени са дарителски кутии в двата магазина в селото, така че ако желаете, можете да дарите там. Оставям номер за връзка с Пенка - 0886112325“, се казва в апела за помощ.