/ БГНЕС, архив
„Свързала съм се с оперативния щаб и съм попитала дали трябва да бъдат изолирани колегите, които идват от Габрово и Плевен. Не се налага такова нещо, така че съм се съобразила с препоръките им“. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента и парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Д-р Дариткова коментира разпространението на коронавируса у нас, както и предприетите мерки от Народното събрание за ограничение на заразата, което днес предизвика недоволството на част от представителите на медиите.

Потвърдените случи в България вече са общо 6 – по два в София, Габрово и Плевен.

Извънредни мерки в парламента заради COVID-19: Изолираха депутатите от журналистите

„Всички мерки, които са предприеха от ръководството на Народното събрание, са съобразени с препоръките на Националния щаб. Усещам леко напрежение сред вас за това, че ситуацията е нова, но се надявам да намерим оптималния вариант вие да вършите своята работа и в същото време да има гаранция за предпазване. Тези мерки не са защита на народните представители, а и за ваша сигурност. Надявам се да проявите разбиране“, призова тя журналистите в парламента.

Сиди недоволен от термокамерите и отделянето на медиите в НС: Абсурдна е истерията

Според д-р Дариткова ограничаването на свободното движение на репортерите в кулоарите на парламента е единствено с цел превенция срещу разпространението на болестта. „Да подхождаме солидарно и дисциплинирано“, настоя още тя.

Част от журналистите обаче поискаха да се върне старият режим. „Ще предам на ръководството на Народното събрание недоволството на всички журналисти и желанието им да се движат свободно из цялата сграда на Народното събрание“, обеща председателят на здравната комисия, която увери, че решението за новите правила не е еднолично решение нито на председателя Цвета Караянчева, нито на партия ГЕРБ, а е взето на Председателски съвет.