/ БГНЕС, архив
Най-добрият начин за предпазване от коронавируса е да си спрем телевизора, пошегува се депутатът от ВМРО
Най-добрият начин за предпазване от коронавируса е да си спрем телевизора, пошегува се народният представител от ВМРО Александър Сиди по повод на медийната истерия покрай разпространението на COVID-19.

„Това е абсурдна истерия, която не виждам до какво би могло да доведе, освен до срив на световните пазари, което вече се случва“, категоричен е депутатът.

Потвърдените случаи на заболели у нас вече са шест – по двама в София, Габрово и Плевен, което засилва притесненията у хората.

Извънредни мерки в парламента заради COVID-19: Изолираха депутатите от журналистите

Според Сиди обаче трябва да се гледа спокойно на ситуацията.

„Паниката е излишна, но бе създадена през последните няколко седмици. Много се надявам хората да спрат да се поддават на паника, защото това е поредният вирус, който минава“, смята той.

Депутатът не остана доволен и от новите мерки за сигурност в парламента, които предвиждат журналистите да работят отделени от депутатите в специална зала.

„Тези мерки аз не ги разбирам. Не смятам, че изолирайки част от хората, които работят в сградата, ще спасим всички останали. Както и не разбирам мерките да слагаме термокамери тук или каквото и да било друго. В крайна сметка трябва просто да си мием ръцете“, каза още депутатът от ВМРО.