/ БГНЕС
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов остро критикува поведението на парламентарната опозиция. "БСП не е алтернатива за управлението на страната, но се стреми към него чрез скандали, манипулации и опити за ерозиране на българските институции. С противопоставянето, което БСП генерира, се създават заплахи за националната ни сигурност", заяви той във Варна.

Словесен обстрел в парламента заради „тежки откровения в правителството“

„Усилията на правителството във всички секторни политики намират отражение в системата на сигурността, както и за стабилността в държавата”, категоричен бе Цветанов. Той припомни, че с увеличението на учителските заплати и планирания ръст на минималните пенсии от 1 октомври в бюджета за следващата година ще бъдат заложени допълнително 510 млн. лв., без да се допуска дефицит.

БСП и ГЕРБ в спор по предложения на министър Горанов

Той обвини в двоен стандарт БСП по отношение на управляваните от техни кадри общини.  Цветанов посочи като пример Провадия, която посети вчера. Общинското ръководство неглижира 5-те от общо 24 населени места, където кметовете са от ГЕРБ. „Този двоен аршин е несправедлив. Ние не делим хората по политически принцип и средствата, отпускани на общини, където ръководството не е от ГЕРБ, са доказателство за това”, отчете Цветан Цветанов.

6 месеца след изборите: Рейтинг и одобрение на правителство и министри

Той изтъкна, че партията ще търси рестарт в някои от своите организации в страната, където са констатирани слабости и даде за пример Хасково и Ботевград. „Отворени сме да търсим качествени и отговорни хора по места, промените в Добрич вече връщат към редиците на партията, хората, които досега са били демотивирани да работят и това със сигурност ще се отрази и на изборните резултати”, поясни зам.-председателят на партията.