Цветанов: Брендо няма как да израсне без политическа и институционална протекция
Цветанов: Брендо няма как да израсне без политическа и институционална протекция / снимка: DarikNews.bg
Цветан Цветанов за Евелин Банев-Брендо
61435
Цветан Цветанов за Евелин Банев-Брендо
Цветан Цветанов за Ангел Георгиев
Цветан Цветанов за протестите срещу сметките за ток
  • Цветан Цветанов за Евелин Банев-Брендо
  • Цветан Цветанов за Ангел Георгиев
  • Цветан Цветанов за протестите срещу сметките за ток

Евелин Банев-Брендо и неговото израстване няма как да стане без протекции от институциите и политическата класа, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той определи като добър резултат издадената днес присъда. Ако се върнем в 90-те години, той беше обикновен крадец от Тополовград. В момента Брендо е сочен от всички евроатлантически служби като един от основните фактори в осигуряване трафика на кокаин от Южна Америка към Европа. Той никога не е предполагал, че може да бъде задържан в България, каза още Цветанов.

Предстои проверка на всички дела, които арестуваният днес държавен обвинител от Окръжна прокуратура в Бургас Ангел Георгиев е гледал, коментира министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов. Той призна, че при направената експертиза на събраните доказателства, намерените в бургаския прокурор при ареста му пари, не са описаните и по тях няма дактилоскопни отпечатъци, за да бъде направена връзка. Въпреки това остава предположението, че те са дадени от адвоката към прокурора, каза още Цветанов.

Стремим се да гарантираме обществения ред и сигурността и да няма абсолютно никакво напрежение между полицията и гражданите, които протестират, увери в Хасково вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това гражданско неодобрение аз донякъде го подкрепям, заяви още той, като призна, че събитията от последната седмица са повлияли на управлението.

Други новини от Хасково