/ iStock/Getty Images
"Частично бедствено положение е обявено в община Долни чифлик", съобщи кметът на общината Красимира Анастасова.

Трудно е преминаването по пътя от селата Солник-Булаир. Седем машини са включени в почистването на пътната отсечка, която не е затворена, но преминаването през нея е силно затруднено. Отстранена е аварията, която остави без ток селата Кривини, Солник, Бърдарево, Булаир, Пчелник и Голица.

Без електрозахранване остава с. Шкорпиловци, където по данни на енергоразпределителното дружество, аварията е на трудно достъпно място. За да бъде отстранена ще бъде докарана тежка апаратура.

"От енергото не се ангажираха с час, в който ще отстранят аварията, защото явно е на наистина трудно място. Цяла вечер ще има дежурни, които ще следят каква е обстановката в общината", каза Красимира Анастасова.

Обявиха частично бедствено положение и в община Суворово. Това стана след заповед на кмета на общината. Към момента проходим е само пътят с. Чернево – Девня – Варна.

Остават непроходими пътищата между селата Калиманци и Баново, Суворово и Дръндар, както и между Николаевка и Дръндар, поради снегонавявания. Към момента няма населени места с прекъснато електричество.
Агенция "Фокус"