Ценко Чоков се връща обратно в ареста. До това решение на Специализирания съд се стигна, след като в медиите бяха разпространени снимки, на които се вижда, че докато Чоков е под домашен арест, посещава ресторанти и се вижда с приятели.

Обвиненият ще бъде върнат в килията заради нарушаване на мярката си за неотклонение.

В съдебната зала стана ясно, че Чоков е имал разрешение от съдия Георги Ушев да напусне дома си, за да отиде на зъболекар. По думите на обвиняемия, на връщане към вкъщи той просто седнал да хапне. Той допълни, че е действал в рамките на даденото му от съдия разрешение, в което не пише дали е забранено да сяда да яде в ресторант, а пише само, че е свободен да отиде на зъболекар. От прокуратурата обаче бяха категорични, че в протокола, с който може да се движи, не пише час, но пише мястото, до което може да отиде Чоков.

В съдебната зала стана ясно още, че бившият кмет на Галиче е излизал често със съдебно разрешение. Последните дати, за които е имал одобрение - 17 декември, когато беше сниман в ресторанта, 19 и 20 декември. А също и идващите 2, 3, 4 и 7 януари.

Ценко Чоков
БГНЕС

Чоков дойде сам до Специализирания съд, като се придвижваше с патерици. Именно неговото влошено здравословно състояние беше причината за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест” още през септември.
 
Преди около три месеца финалните пледоарии по делото му в Спецнаказателния съд се проведоха в затворническата болница, а присъдата си от четири години и половина затвор той чу в носилка. Така се е явил и на последното заседание във второинстанционния спецсъд.
 
Днес обаче основният въпрос на Чоков беше коя разпоредба е нарушил, след като никой не му е забранил да сяда на ресторант, след като маршрутът и часовете, в които да е навън, не са били уточнени.