Цар Киро остава с присъда от три години и половина затвор за закана за убийство
Цар Киро остава с присъда от три години и половина затвор за закана за убийство / снимка: Impact Press Group
Цар Киро остава с присъда от три години и половина затвор за закана за убийство
52546
Цар Киро остава с присъда от три години и половина затвор за закана за убийство
  • Цар Киро остава с присъда от три години и половина затвор за закана за убийство

Пловдивският окръжен съд потвърди присъдата на Кирил Рашков-Цар Киро. Той бе осъден на 3 години и 6 месеца затвор от Районния съд в Асеновград затова, че на 23 септември миналата година в Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова, вуйчо и леля на убития Ангел Петров.

Адвокатите на Рашков поискаха оправдателна присъда или сегашната да му бъде намалена.

Окръжният съд прие искането им за неоснователно. Според магистратите действията на Рашков са умишлени и от тях са настъпили обществено-опасни последици. Без да бъде предизвикан от някой от пострадалите, съзнателно е създал ситуация, в която е демонстрирал активна словесна агресия спрямо Христов и Петрова. Кирил Рашков е обиждал потърпевшите, отправял им е закани за убийство, показал е и нож, намиращ се от дясната страна на колана му.

В становището на магистратите се посочват още като отежняващи вината обстоятелства завишената степен на обществена опасност на извършените престъпления, както и открито нарушаване на разпорежданията на полицаите за несъздаване на условия за етнически конфликти в селото. Според съда Рашков е провокирал лично среща с Веселин Христов.

Решението на Пловдивския окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.