Цацаров е като месия, заяви Бриго Аспарухов
Цацаров е като месия, заяви Бриго Аспарухов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров е като месия в правораздавателната система. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов.

Той коментира и засилената охрана около Цацаров с думите, че явно има някакви опасения от страна на неговата охрана, за да осигурят по-добрата му безопасност.

В петък Цацаров дойде на заседанието на ВСС с брониран мерцедес и четирима охранители.

„Нека го пазят добре Цацаров, макар че прокурорът няма нужда от помощ, той трябва да спазва законите", допълни още Аспарухов.

Запитан дали „Буда", скандалните записите и намерените 350 000 бюлетини в Костинброд имат общ автор, Аспарухов заяви: „Възможно е да имат един автор".

Ген. Бриго Аспарухов коментира и резултатите от вота на 12 май:

„Нашето общество е разделено от политически, културни и интелектуални различия. Чисти политици у нас няма. Всички сме от улицата. Затова сега се оформя нашата политическа класа. Смятам, че отговорността трябва да се носи от всички народни представители, без значение от коя партия са, както и от гражданите. Но сега те пият горчивото си кафе, предстои да се събудят", коментира още той.

Според него в политиците и в гражданите трябва да доминира разумът. Той видя кодирана в тази дума една цялостна политически и икономическа програма - „работа, здраве, учение и морал".

Аспарухов определи лидера на БСП Сергей Станишев като „изключително подготвен млад човек, който може да реализира този замисъл".

По думите му прави впечатление, че лидерът на „Атака" Волен Сидеров израства с всеки изминал ден.

„Убеден съм, че неговата позиция за коректив може да бъде и градивна. Не можеш да бъдеш вечно в опоцзиция. Идва време, в което да се покаже, че България има нужда от една по-голяма група политически партии, които наистина са решени да влеят нещо в страната ни". Сега е моментът, когато трябва да се състави управлението на държавата.